YES! We zijn live!

Na weken hard werken zijn wij live! Ik vertel jullie graag hoe we hier zijn gekomen.

Door Tijs Peters

Cem en ik zijn twee maanden geleden begonnen met het bouwen aan BriefPost. Het idee was er, maar de uitvoering ontbrak nog. Als een gek zijn wij gestart met het doen van onderzoek, want zonder je ideeën te testen kom je tenslotte nergens. We hebben gesproken met de jongere generatie die het meest actief zijn op social media, de volwassenen die hun best doen om families zo dicht mogelijk bij elkaar te houden en de ouderen die niks meekrijgen van de online platfora. Wat ons het meest opviel is dat de ouderen die niet actief zijn op social media echt geen idee hebben wat ze missen. De meeste begrepen het fenomeen social media niet en soms was er zelfs afkeur tegen.  Op het moment dat we verder vroegen hoe ze het vonden om meer verhalen en foto’s te zien van hun familieleden werd 90% van de ondervraagde super enthousiast. 

“Ik zie mijn kleinkinderen niet veel, ze studeren in een andere stad. Ik zie hier en daar wel wat foto’s als ze langskomen, maar zou het super leuk vinden wat meer te zien.”

Dit bevestigde nogmaals ons gevoel. We moesten en zouden wat doen voor de ouderen die online geïsoleerd en buitengesloten zijn. 

We zijn hierna druk bezig geweest met het vormgeven van verschillende formats. Het product van BriefPost heeft tot nu meer dan zeven verschillende vormen gehad. Na elke vorm getest te hebben zijn we tot de conclusie gekomen dat het Familie Magazine het meest in de smaak viel. In deze vorm hebben wij een testfase gedraaid met verschillende families. Alle ouderen waren super blij met het magazine. We hebben te horen gekregen dat ze het te gek vonden om foto’s en verhalen te zien die ze normaal gesproken nooit te zien zouden krijgen. 

Na een zeer succesvolle testfase zijn wij verder gegaan met het bouwen van ons merk met bijbehorende social mediakanalen en een website. Alles systemen werken en wij zijn nu helemaal klaar om te gaan. Give it a try! Betrek ook jouw goude oude bij jouw online foto’s en verhalen. Het zal een grote lach brengen op hun gezicht, dat beloven we 😉

Volg ook onze verhalen op social media